Artikel

Honden En Puppies Opvoeding

Coachen Met Honden

 

In dit artikel wil ik het hebben over wijze lessen van je hond.

Het gaat over een boek dat geschreven is door de auteurs Anja Gijsbers en Irene Glansbeek het is een leuk en leerzaam boek voor iedereen met intresse in honden en persoonlijke ontwikkeling. Met inspirerende , herkenbare en liefdevolle verhalen.

 

 

 

Waar Gaat Dit Boek Over

 

 

Dit boek gaat over een relatief nieuw vakgebied: Canine Assisted Coaching,

oftewel coaching met ondersteuning van honden.

 

Als pioniers in dit werkveld hebben we ons laten inspireren door de bijzondere rol die (onze) honden hebben vervuld tijdens workshops, coachsessies, teambuilding en coachvakanties.

 

Verschillende deelnemers hebben hun ‘wijze lessen van de hond’ ervaren tijdens de verschillende workshops die wij aanbieden en later gedeeld in de vorm van een mail of mondelinge reactie.

 

Sommigen hebben deels zelf hun verhaal opgeschreven. Zij hebben ons toestemming

gegeven hun bevindingen in ons boek op te nemen.

Vanwege privacyredenen zijn in een enkel verhaal namen van mens, hond of bedrijf veranderd. Anderen worden met naam genoemd of er is een foto van hond en/of eigenaar opgenomen ter illustratie van hun band.

 

Wij hebben hun verhalen waarheidsgetrouw opgeschreven en aangevuld met ondersteunende theorie en tekeningen.

In Nederland neemt de bekendheid van coaching met honden toe. Steeds meer professionals laten zich bij coaching, therapie en hulpverlening inspireren door de inzet van dieren.

 

Een toenemend aantal mensen ervaart de ‘wijze lessen’ van de dierenwereld. Ze zijn enthousiast over de confronterende en zuivere spiegel die de dieren hen voorhouden.

In dit boek zijn de honden zichzelf en vertonen divers gedrag. Als mens proberen we op verschillende manieren het gedrag van de dieren in ons leven te verklaren, te interpreteren en te begrijpen.

 

Er zijn evenzoveel visies op hondengedrag als er mensen zijn. In ons werk als coaches met honden gaat het ons minder om wetenschappelijke waarheden over honden, maar meer om de toepasbaarheid van de theorie in metaforen of coachinstrumenten.

De interpretatie van gedrag van mens en hond in de coachsituatie - en hoe dat op dat moment voelt - is belangrijk.

 

Dat verklaart of iets binnenkomt, er inzichten ontstaan en de mens zich verder ontwikkelt.Met de hond als levend leermiddel faciliteert een coach de coachvraag van de mens.

 

De coach ondersteunt bij het ‘vertalen’ van de opgedane ervaringen en maakt gebruik van de metafoor van de roedel, toepasbare theorieën over persoonlijke ontwikkeling, handige coachinstrumenten en begeleidingsvormen.

  • Als mens proberen we op verschillende manieren het gedrag van de dieren in ons leven te verklaren, te interpreteren en te begrijpen

In coaching bestaan geen pasklare of volledige oplossingen. Wel wordt een impuls gegeven om uit een op slot geraakte situatie te kunnen stappen, in tegenstelling tot ‘volledige oplossingen’ die vaak niet meer bewegen.

 

Net als in het leven is ook bij coaching alles voortdurend

in beweging naar meer inzicht en ruimte.

 

Dit is voelbaar door meer vrijheid en persoonlijk leiderschap in de dagelijkse praktijk. Met dit boek willen we de interesse wekken van hondenliefhebbers in de wijze lessen die hun honden hen geven.

 

Het is een leerzaam leesboek voor mensen die geïnteresseerd zijn in

persoonlijke ontwikkeling en de rol die de hond daarbij kan spelen.

 

Verder willen we een basis leggen voor (beginnende) professionals in het dierondersteunend

begeleiden en nieuwe inzichten bieden aan professionals in de hondenwereld die gericht zijn op een coachende aanpak van hun klanten.

Wij wensen je veel leesplezier toe en een nieuwe kijk op de rol van de hond in ons leven!

 
 
 
 

CONTACT US

6001 AD Weert

Weerterveldstraat 21

jaenenjohny@topinfo.nl

Wij zijn steeds bereikbaar 7 op 7

24u op 24u

 

Wij hebben helaas geen telefoonnummer ter beschikking , maar dat hebben we bewust gedaan door de vele vragen.

 

Maar niet getreurd u kan ons steeds via e-mail bereiken. Wij zullen u dan zo spoedig mogelijk beantwoorden.

 

Dank voor uw begrip.

 

De beheerders Johny&Bieke

© Copyright. All Rights Reserved.